Voeg je header hier toe

Veiligheid boven alles!

Een kind dat stikt doordat het verstrikt is geraakt in de koorden van een jalouzie… het is vaker gebeurt. Een nachtmerrie! Sinds enkele jaren moeten koorden en kettingen van raambekleding minimaal 1.50 m van de grond hangen. Bij het omhoog halen van een raambekleding wordt het koord langer. Zo lang dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Daarom moeten we bij het meten en bestellen rekening houden met de 1.50 m regel. Bij de bestelling geef je de bedieningshoogte op. Dit is de lengte van het koord + 1.50 m  Je meet hoe lang het koord moet zijn wil je er bij kunnen komen. Dit is de lengte in de kortste stand dus als de raambekleding helemaal omlaag is. Als het koord dan minimaal 80 cm moet zijn dan geef je een bedieningshoogte op van 80 cm + 1.50m dus 2.30 m Zo wordt er voor gezorgd dat het koord niet te lang is. 

Uiteraard zijn er ook andere opties om veiligheid te garanderen. Je kunt kiezen voor een andere bediening.

Smartcord vind ik wel één van de mooiste en makkelijkste bedieningen die qua prijs ook nog betaalbaar is. Met smartcord heb je wel een koord aan de zijkant maar deze blijft dezelfde lengte. Het werkt semi-automatisch. Je laat de raambekleding zakken door het koord opzij te trekken en dan zakt het automatisch. Door te “pompen” haal je het weer omhoog. Het koord behoudt dezelfde lengte. Ideaal.

Een wat kostbaardere optie is een gemotoriseerde bediening. Je kunt dan met een afstandsbediening of via een app de raambekleding bedienen.

Een handgreepbediening is ook veilig maar kan alleen als de ramen niet te hoog zijn. Je moet er wel bij kunnen.

Zo zijn er vele mogelijkheden…